maanantai 17. joulukuuta 2012

Taikahuilu muisto (Helena Lukkarinen)

Olen ollut monena vuotena Savonlinnan Oopperajuhlilla ja jokaisesta oopperaesityksestä on jäänyt ihania, huvittavia ja liikuttaviakin muistoja. En ryhdy kirjoittamaan kaikista, vaan kerron lyhyesti Mozartin Taikahuiluoopperan esityksestä monia vuosia sitten.

Olin saanut houkutelluksi ystäväni, joka ei ollut mikään oopperan ystävä mukaani. Silloin oli todella lämmin tai oikeastaan kuuma kesä. Tulimme junalla Helsingistä Savonlinnaan ja majoituimme Pietari Kylliäisen kesähotelliin. Kävimme syömässä perinteiset muikut ja uimassa linnan kupeessa. Sitten olikin jo kiire hotelliin vaihtamaan vaatteita!

Huoneemme oli kuin pätsi, joten ainoa vaihtoehto oli vaihtaa vaatteet hotellin käytävällä! Sieltä sitten kävelimme linnaan, istuuduimme paikoillemme ja orkesteri aloitti. Ja siinä samassa aloittivat myös linnan muurien koloissa pesivät pikkulinnut konserttinsa! Ihana, maaginen aloitus Taikahuilu oopperalle! Muistelimme hyvillä mielin tätä hetkeä ja koko oopperaa usein ja ehkä tämä oli yksi sysäys siihen että ystävästäni tuli suuri oopperan ystävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti