maanantai 17. joulukuuta 2012

Kulttuuripäivä (Lea Asikainen)

Vietin 25.7.12 kulttuuripäivän tyttäreni kanssa. Sattui yksi niistä aurinkoisista päivistä. Unohdin puhelimeni kotiin, mutta emme palanneet sitä hakemaan, vaikka huomasinkin sen jo noin 10 kilometrin jälkeen. Oli siis todella loma päivä.

Suunnistimme ensin Retrettiin, jossa kului aikaa pari tuntia. Näyttelyt sielläkin olivat mukavia. Sen jälkeen ajelimme Savonlinnaan ja kävimme syömässä ulkona. Emme pitäneet mitään kiirettä, vaan mietimme rauhassa, lähtisimmekö vatsat täynnä shoppailemaan vai Savonlinna-risteilylle.

Torikahvien jälkeen päädyimme tunnin risteilylle. Savonlinna näyttää erilaiselta vesiltä katsottuna. Olavinlinnaakaan ei yleensä näe "takapuolelta". Aurinko paistoi ja nautimme päivästä.
Ehdimme vielä tekemään pienen kauppakierroksenkin ennen Aidan alkua.

Tällä kertaa meillä oli aikaa nauttia kuohujuomat ennen oopperan alkua ja virityimme mukavasti tunnelmaan. Nautimme ihmisten katselusta ja aloimme rauhoittua hyvin onnistuneen päivän jälkeen.
Olin puhunut paljon Aidan joukkokohtauksista, kuorosta ja voiton marssista. Tyttäreni koki omaksi huipentumaksi oopperassa tanssit, jotka olivatkin mukavaa katseltavaa. Väliajalla kävimme juomassa kahvit. Päivä oli siis kokonaisuutena onnistunut, vaikka jo välillä oli epävarmaa, pääsemmekö lähtemään ollenkaan, koska tyttäreni olisi ollut työvuorossa. Olimme jo toisena kesänä katsomassa yhdessä oopperaa ja suunnitelmissa on tulla taas vuonna 2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti