tiistai 18. joulukuuta 2012

Ihana matka 4.-5.8.2012 (Leena-Maija Laurén)

Nykyisin innostava viesti voi tulla aivan odottamatta. Kuulimme tiistaina 31.7.2012 iltapäivällä mereltä palatessa Nauvossa autoradion Classic -kanavalta, että Norjan kansallisooppera, orkesteri, kuoro, solistit ja kapu esittävät Savonlinnan oopperan 100-vuotisjuhlien päätöskonsertissa lauantaina 4.8.2012 Brittenin Peter Grimes teoksen. Se tieto siivitti heti kaupungissa tekemään järjestelyjä ja varaamaan lippuja verkosta.

Onnistuimme saamaan 2 paikka ihan keskeltä ja 20 riviltä B-katsomosta. Majoituskin löytyi Summer Hotel Operasta, joten näin pääsimme taas kerran ajamaan eestaas yli 1.000 km itään v. 2011 Kulttuuripääkaupunki Turuust kokeaksemme keskiaikaisen tunnelman Savossa.

Ihana matka 4.-5.8.2012, hieno kesäinen keli suosi, ja puitteet Savonlinnan näyttämöllä ja esityksessä mitä mahtavimmat. Vi var mycket imponerade av Peter Grimes. Esityksen jälkeiset ylimääräiset päätöspuheenvuorot, johtaja Jan Hultin ja Norjan oopperan naisjohtaja, olivat liikuttavia ja saimme kokea jotain ainutkertaista ja historiallista tuolloin.

Brittenin iki-ihana musiikki ja libretossa kerrottu Peter Grimes'in inhimillinen tarina kalastajakylässä käsitteli ikuista problematiikkaa. Mikään ei ole muuttunut vuosikymmeninä, vain juoruiluin muodot kenties sähköistyneet nykytekniikan aikana.

Esityksen jälkeen illan rauha ja pimeys laskeutuivat Savonlinnan alueelle, ja valot sammuivat linnasta klo 23:50 aikaan. Silloin me kuten oopperan taiteilijatkin olimme hakeutuneet VALOon nauttimaan hyvästä seurasta, juomasta ja ruoasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti