tiistai 18. joulukuuta 2012

Ooppera-maallikkojen seikkailut (Elina Suonpää)

Olipa kerran kaksi juurevaa Länsi-Suomalaista pariskuntaa miettimässä puuhaa kesälomalle. Suuri kuningasajatus oli tehdä yhdessä jotain, mitä kukaan ei ole ennen tehnyt. Ehdotukset benji- ja laskuvarjohypyistä ohitettiin välittömästi, mutta käynti Savonlinnan oopperajuhlilla sai heti kannatusta.

Ryhmä siis suuntasi kulkunsa Itä-Suomeen avoimin mielin ja vähän huumorin pilkettä silmäkulmassa. Macbethin jälkeen saatu tulevan vuoden esite tutkittiin tarkkaan ja seuraavan kesän valinta tehtiin heti. Ei aina tarvitse keksiä jotain uutta. Tehdään tästä traditio.
On nähty Madama Butterfly, Mika Kares (Eurajoelta!) ja tänä kesänä Peter Grimes. Jokaiseen matkaan on liittynyt pikkuisia kommelluksia, kivoja hankintoja ja mukavia muistoja. On opittu, mitä tarkoittaa libretto, juotu kuohuviiniä omista laseista tykkiluukulla, unohdettu kännykkää hotelliin (Kiitos hyvästä palvelusta Tottiin.), nautittu ihania illallisia paikallisissa ravintoloissa ja käyty alkudrinkillä piharavintoloissa.

Ensimmäisen matkamme lopuksi hankimme kolmen tiiliskiven kokoiset ja viiden painoiset Ooppera-opukset, joista nyt on siis bongattu neljä hyvin erilaista musiikkielämystä. Liput olemme hankkineet edullisesti D-katsomosta. Eikä mitenkään huono valinta: Peter Grimesin näytännössä kolmanteen "erään" saimme viereemme alakerrasta rouvan, joka piti parven näkyvyyttä huomattavasti parempana kuin alhaalta. ;o)

Ensi kesänä ehkä Lohengrin tai La Traviata...Wagner vai Verdi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti