keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Vanhoilla ja uusilla polvilla (Tarja Hakkarainen)

Olen 50-vuotias ja mieheni 55-vuotias. Olen käynyt Helsingissä oopperassa kausikortilla vuosikausia. Harrastus alkoi kun lapset olivat pieniä ja äidin piti saada jokin oma harrastus, joka irrottaisi hetkeksi arjesta. Mieheni ei milloinkaan ole halunnut mukaan, joten ystävätär on ollut kulttuurikumppanini. Puolisoni väsyi hektisessä työelämässä ja jäi sairasloman kautta vuorotteluvapaalle. Vuosien aktiivisen työn tuloksena sai miehenikin kiinnostumaan konserteista ja lähtemään mukaani musiikkitapahtumiin. Yksi asia johti toiseen ja niin kesän kynnyksellä huomasimme suunnittelevamme ensimmäistä matkaamme Savonlinnaan ja oopperajuhlille.

Valitsimme esitykseksi Lentävän hollantilaisen ja saimme paikat sen ensi-iltaan. Olimme kuulleet paljon oopperajuhlien elitistisestä luonteesta ja miten juhlilla käydään näyttäytymässä. Odotuksemme olivat siis ristiriitaisia; innostusta ja epäilyä. Lisäksi epätasaisella alustalla kävely huolestutti koska syksyllä leikattavat polveni ovat epävarmat. Lähdimme ajoissa liikkeelle majapaikasta ja kävelimme penkiltä toiselle rannan tuntumassa. Sää oli leppoisa ja ihmisiä virtasi hiljalleen Olavinlinnan suuntaan. Katselimme penkeillä istuen julkkiksia ja taviksia ja nautimme joka hetkestä. Epätasainen menoreitti linnaan ei käynyt voimille kun olimme ajoissa liikkeellä emmekä joutuneet ruuhkaan.

Perillä pääsimme ystävällisen ja huomaavaisen työntekijän avulla hiukan etukäteen paikoillemme emmekä näin jääneet ihmisten jalkoihin huonojen polvieni vuoksi. Olin hyvin tyytyväinen tähän pieneen erikoispalveluun, jonka ansiosta polveni eivät olleet kovin kipeät kävelystä huolimatta ja sain nauttia täysin siemauksin upean Sentan esityksestä. Mikä parasta esitys ja salin tunnelma olivat loistavat; niin loistavat, että mieheni, entinen "naisten laulamisen karsastaja", on varannut meille jo liput seuraaville Oopperajuhlille Savonlinnaan. Lähden mukaan mielelläni ja silloin lunastan katsomon ovella meitä upeasti palvelleelle työntekijälle antamani lupauksen juosta uusien polvieni siivittämänä koko matkan linnalle asti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti